Prof. dr. Kárpáti Pál Nyomtatás E-mail

Karpati profProf. dr. Kárpáti Pál belgyógyász, kardiológus főorvos, orvostudomány kandidátusa, az Európai Kardiológus Társaság akkreditált kardiológus szakorvosa és tudományos munkatársa vagyok.

1961.-ben végeztem a Budapesti Orvostudományi Egyetemen. 1965-1980-ig az Orvostovábbképző Intézet II belosztályán dolgoztam, ahonnan egyetemi docensként nyertem el osztályvezető főorvosi kinevezésemet a Szent István Kórház I belosztályra. Nyugdíjazásomig (2006) ebben a munkakőrben tevékenykedtem.

1992-ben neveztek ki címzetes egyetemi tanárnak. 1973-ban védtem meg kandidátusi értekezésemet. 103 tudományos közleményem jelent meg magyar és külföldi kardiológiai szaklapban, társszerzője vagyok a Myocadialis Infarctus szakkönyvnek.

2004- ben nyertem el a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetést, valamint a Budapest Önkormányzat Budapest Díját.

Érdeklődési területem: a szívbetegségek, érbetegségek, magas vérnyomás betegség diagnosztikája ( ekg, holter , ultrahang ,ergometria , abpm ) valamint e betegségek gyógyszeres kezelése és megelőzése.

Módosítás dátuma: 2015. április 08. szerda, 11:21
 

Hírlevél feliratkozás

X
Nevem:
Telefonszámom: *
A * -al megjelölt mezők kitöltése kötelező!...