Gasztroenterológia, proctológia Nyomtatás E-mail

Dr. Tóth Gábor Tamás
Belgyógyász, gasztroenterológus szakorvos, proctológus szakorvos 
Rendelési idő:
Szerda: 15-18

Dr. Nádas Béla
Belgyógyász, gasztroenterológus szakorvos
Rendelési idő:
Hétfő 17-20

A gasztroenterológia a tápcsatorna (emésztőrendszer) megbetegedéseivel foglalkozó tudományág. Ide tartoznak a nyelőcső, gyomor- bélrendszeri, máj és hasnyálmirigy zavarai. A proktológiához pedig a végbélnyílás és végbél megbetegedései tartoznak.

Számos gasztroenterológiai betegség, kezdetleges gyulladás vagy az aranyér gasztroenterológus illetve proktológus szakorvos által könnyen és gyorsan kezelhetőek, illetve megelőzhetőek. Vannak olyan emésztőszervi zavarok, rosszindulatú daganatos betegségek is melyek akár azonnali beavatkozást igényelnek. Ezek esetében is a korai betegség felismerés jobb gyógyulási lehetőségeket biztosít.

gastro4

Dr. Tóth: „A mai életkörnyezetben egyre hangsúlyosabbak az életminőséget befolyásoló, funkcionális bélbetegségek is, melyek hátterének kivizsgálását és gondozását szintén nagyon fontosnak tartom. Ezekhez a feladatokhoz a nyugodt külső környezet, korszerű szakmai- és tárgyi feltételek megteremtése elengedhetetlen. Mindemellett úgy érzem, a belső összhang, a beteg és orvos közötti kölcsönös bizalom a gyógyuláshoz vezető út első (és talán legfontosabb) lépcsője."

 

Gasztroenterológust az alábbi tünetek előfordulása esetén keressük fel

 • emésztési problémák
 • rossz lehelet
 • reflux (gyomortartalom nyelőcsőbe való visszajutása)
 • epehólyag problémák
 • gyomorégés
 • haspuffadás
 • hasi fájdalom
 • székrekedés
 • krónikus hasmenés
 • gyakori székelési inger
 • teltségérzet
 • émelygés, hányinger
 • végbélből eredő vérzés észlelése
 • végbél panaszok mint például véres, nyákos széklet, váladékozás, csomó, duzzanat

 Gasztroenterológiai - proktológiai rendelés

gastro_ujA gasztroenterológiai rendelés célja az emésztőszervi, hasi , gyomor- bél- végbéltáji panaszok gyors, célirányos, kíméletes kivizsgálása és kezelése. Magába foglal az életmóddal, étrenddel kapcsolatos tanácsadást.

A gasztroenterológiai vizsgálat része a beteg előzményeinek áttekintése, a korábbi vizsgálatok során összegyűjtött leleteket áttekintése, kivizsgálási terv kidolgozása, melynek lépéseit a beteggel egyeztetjük. A fizikális vizsgálatokról, beavatkozásokról írásos feljegyzés készül, melyet a betegek adataival együtt az orvosi titoktartás és a biztonságos adatkezelés szabályai szerint tárolunk. Ezt laboratóriumi vizsgálat követheti (vérvétel, széklet- és vizeletvizsgálat).

Gasztroenterológiai rendelés - Coral Szakorvosi CentrumEmellett, a diagnózis felállításához, szükség esetén különböző képalkotó vizsgálatokat végzünk (ultrahang, tükrözéses vizsgálat - endoszkópia). A fizikális-, labor-, ultrahangos és végbéltáji vizsgálatokat, szűréseket, beavatkozásokat helyszínen ambulánsan végezzük. A végbél vizsgálat alatt a szakorvos fizikális, tapintásos vizsgálattal ellenőrzi a végbél (rectum) alsó felét, és műszerrel, azaz béltükörrel (rektoszkóp) a felső részeket. A vizsgálatok nem járnak jelentős fájdalommal. Helyi érzéstelenítés az eszközös vizsgálattal járó diszkomfortot minimálisra csökkenti.

 Tevékenységeink közé tartoznak:

gastrouj2

 • Refluxbetegség, gyomor- és nyombélfekély, Helicobacter Pylori kezelés a risk faktorok (kockázati tényezők) felderítése, kezelése
 • Vastagbél gyulladásos betegségek (Crohn betegség, Colitis Ulcerosa)
 • Végbéltáji betegségek nodusok (aranyér), végbéltáji gyulladások, berepedések kezelése
 • Nyelőcső, gyomor és vastagbélrákszűrés és rák-megelőzés
 • Funkcionális betegségek ( dyspepsia, puffadás, irritabilis bél syndroma (IBS))
 • Krónikus hasmenés és székrekedés, vastagbél-divertikulózis) terápiája
 • Az endoscopos vizsgálatokat, kívánság szerint vénás szedációban / altatásban végzem, a fájdalom-mentesség érdekében.
 • Májbetegségek, hasnyálmirigy betegségek, epeúti kövesség diagnosztizálása és kezelése.

Tisztelt betegünk!
Kérjük, hogy a szakvizsgálatra hozza el régebbi leleteit és zárójelentéseit.

 HELIPROBE teszt a Helicobacter Pylori, a fekélyek kórokozója, gyors kimutatására

Nobel-díjas felfedezés volt a Helicobacter Pylori nevű bakterium, a gyomor- és duodenum (nyombél)-fekélyek, valamint a gyomornyálkahártya-gyulladások (gastritis) nagy részének oki tényezője. Ma már tudjuk hogy ezek fertőző, és antibiotikumokkal jól kezelhető betegségek. A Helicobacter pylori baktérium fertőzés a nyombélfekélyes betegek 90% -ban és gyomorfekélyes betegek 70%-ban kimutatható!

GASTRO2AA fekélybetegséget diagnosztizálni csupán a panaszok és tünetek alapján nem lehet, mivel sok egyéb gyomor- és bélbetegség jár hasonló tünetekkel. Ilyen például a nem fekélyes diszpepszia (emésztési zavar) vagy a nyelőcső reflux betegsége. A Helicobacter pylori felfedezése óta a fekélybetegség eredményesen kezelhető, könnyen gyógyítható. A Helicobacter pylori kiirtása után a fekélybetegségre oly jellemző periodikus kiújulás szinte teljesen megszűnik.

Hirtelen kialakuló erős hasi fájdalom, rosszullét, véres hányás vagy széklet jelentkezésekor azonnali orvosi segítségre van szükség!

 • Az aktív fekély időszakában a vezető tünet a fájdalomhányinger és az émelygés gyakori jelenség
 • Késő éjszaka, este éhgyomri fájdalom, mely evést követően javul duodenum (nyombél)fekélyre utalhat. A nyombélfekély tízszer gyakoribb, mit a gyomorfekély.
 • A gyomorban elhelyezkedő fekélyek evés után fájnak inkább, vagy esetleg étkezéstől függetlenül.
 • Non-szteroid gyulladás gátlók túlzott fogyasztása esetén gyakran tünetmentesek lehetnek a fekélyek, illetve többszörös vérzést okozhatnak!

Most gyors, egyszerű úgynevezett "kilégzési teszttel" – a HELIPROBE tesztel - is ki tudjuk mutatni a Helicobacter Pylorit. A kilégzési teszt a legelterjedtebb, legpontosabb Helicobacter Pylori diagnosztikai eszköz. A teszt során egy tablettát adunk be, melyet a baktérium felbont és ezáltal egy jellegzetes anyag keletkezik, amit a kilégzésben azonosítunk, mennyiségét felmérjük és így magát a baktérium jelenlétét kimutatjuk. A teljes vizsgálat kb. 20 percet vesz igénybe.

Előkészítés

 • A vizsgálat előtt 4 órával már nem szabad enni. Vizet lehet inni, de a cukor és/vagy kalória tartalmú italok, mint a gyümölcslé, limonádé kerülendők.
 • A vizsgálat előtti 1 hétben nem ajánlott savlekötő anyagok szedése. A savlekötők, amiket „antacid"-oknak is neveznek, lúgos karakterű hatóanyagokat (pl. kalcium-karbonátot vagy magnézium-, illetve alumíniumsókat) tartalmazó gyógyszerek
 • A vizsgálat előtti 1 hónapban nem ajánlott antibiotikumok vagy bizmut tartalmú gyógyszerek szedése (bizmut tartalmú készítmények például a Nilacid és a Vicalin tabletták).

gastro3

Kiknél nem ajánlott a HELIPROBE vizsgálat?

 • Terhes nők esetében a vizsgálat nem javasolt. és a szoptatás időszakában csak úgy végezhető el, ha a szoptatást a vizsgálatot követő két napban felfüggesztik.
 • Nem ajánlott olyan pácienseknek sem, akiknél a gyomor egy részét vagy teljes egészét eltávolították.
 • A vizsgálat nem ajánlott 18 éven aluliaknak, de az orvos a kockázatok és előnyök mérlegelésével hozza meg döntését.

 

 Medex számítógépes diagnosztika

bel4Medex Teszt: Ez az új diagnosztikai eljárás, ötvözi a modern neuro-fiziológia legkorszerűbb vívmányai közé tartozik.

A fájdalmatlan, kb. 20 perces méréssorozattal egy egészen új, a szervrendszerekre részleteiben kiterjedő információhalmazt nyerünk. A nyert értékek elemzését követően, egyénre szabott leletet készítünk, melynek eredményeit részletesen megbeszéljük a pácienssel.

Nemcsak panaszok esetén érdemes a vizsgálatot elvégezni, hiszen a megelőzésben és szűrésben is bizonyítottan hatékony az eljárás! Az erre vonatkozó hivatalos egyetemi, klinikai kutatások, közlemények itt láthatóak, letölthetőek!

A Coral Szakorvosi Centrumban a vizsgálatokat csak a módszerből nemzetközi diplomával rendelkező , a saját szakterületükön is komoly szakmai tapasztalattal rendelkező orvosok végzik.

Tisztelt betegünk!
Kérjük, hogy a szakvizsgálatra hozza el régebbi leleteit és zárójelentéseit.

Aktuális áraink

Az ÁRLISTA itt található!       

Bejelentkezés, időpont egyeztetés:

06-1-413-0523
06-30-244-1903
vagy kitöltött ürlappal!

Módosítás dátuma: 2013. július 17. szerda, 18:43
 

Hírlevél feliratkozás

X
Nevem:
Telefonszámom: *
A * -al megjelölt mezők kitöltése kötelező!...